2021 | Conditii de calatorie in Grecia

 
 

Vine vacanta, speram cu vesti bune pentru toti cei ce prefera Grecia :) 

 

 

Din fericire, vara se apropie cu pași repezi iar vremea frumoasă de afară ne îmbină tot mai mult către vacanță. Și nu doar vremea ne face cu ochiul, dar și prețurile reduse de Early Booking către destinațiile noastre preferate.

De departe, destinația cea mai populară rămâne în acest an tot Grecia. Apa cu culoarea ei magnifică, plajele cu nisip fin, bucătăria fabuloasă și ospitalitatea grecească ne îndeamnă să ne întoarcem iar și iar în Grecia. În acest moment, restricțiile sunt destul de mari.

Dar asta este o veste bună, pentru că guvernul grecesc pregătește în acest fel terenul pentru o vacanță mai sigură în sezonul 2021. "Sezonul turistic din acest an va fi mai bun decât anul trecut", a declarat ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, într-o videoconferință cu mai mulți oficiali eleni. ''Acum este ocazia de a profita de imaginea bună pe care o are țara noastră în străinătate ... 2021 va fi mai bun decât anul trecut, deoarece vaccinările împotriva Covid-19 vor continua'', a mai spus ministrul elen.

Mai jos aveți câteva măsuri pe care guvernul este posibil să le implementeze odată cu începerea sezonului turistic:

1. Vaccinarea NU va fi obligatorie pentru intrarea în țară. Ministrul Haris Theocharis a explicat, într-un interviu pentru protothema.gr, că turiștii vaccinați anti-COVID-19 nu vor mai avea nevoie de testarea pentru depistarea SARS-CoV-2 și nu vor fi nici carantinați. În schimb, turiștii vaccinați anti COVID-19 care vor intra în Grecia în 2021 trebuie să prezinte certificatul care demonstrează vaccinarea, în format digital. Ministrul Turismului din Grecia spune că multe state din Europa vor aplica această măsură la graniță.

2. Se poate intra cu test COVID-19 negativ. ''Condiția obligatorie pentru ca cineva să călătorească în țara noastră și să rămână (n.r. - măsura nu este valabilă pentru străinii care tranzitează țara) va consta în fie un test molecular negativ, fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în țară poate prezenta un test negativ PCR", a spus Harry Theoharis. Turiștii care vor opta pentru test în loc de vaccin nu vor fi discriminați de catre hotelieri. Totuși, trebuie menționat că în ceea ce îi privește pe turiștii nevaccinați este posibil ca la frontieră să fie anumite controale. Totul va depinde de stadiul vaccinării în țara de origine și de evoluția bolii în respectivul stat. ”Estimez că având în mâinile noastre testele rapide, care sunt și ieftine, în combinație cu vaccinarea unui procent semnificativ din populație, instrumentele pe care țara noastră le va avea pentru controlul la frontieră vor fi mult mai largi și mult mai sigure” a spus ministrul.

 

 

Lasa un comentariu