2021 | Conditii de calatorie in GreciaVine vacanta, speram cu vesti bune pentru toti cei ce prefera Grecia :) 

 

 

 

Actualizare 22.06.2021:

Se relaxeaza conditiile de intrare de la 19 iunie:

- se poate prezinta un test rapid cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

- varsta copiilor pentru care se cere test s-a ridicat la 12 ani;

Celelalte conditii raman valabile.

 

Actualizare 25.05.2021:

1. Intrarea este permisă persoanelor care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

- prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

sau

- prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.

sau

- prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

 

2. De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

 

Verifica si conditiile de intoarcere in Romania aici.

 

Actualizare 15.03.2021: 

Din fericire, vara se apropie cu pași repezi iar vremea frumoasă de afară ne îmbină tot mai mult către vacanță. Și nu doar vremea ne face cu ochiul, dar și prețurile reduse de Early Booking către destinațiile noastre preferate.

De departe, destinația cea mai populară rămâne în acest an tot Grecia. Apa cu culoarea ei magnifică, plajele cu nisip fin, bucătăria fabuloasă și ospitalitatea grecească ne îndeamnă să ne întoarcem iar și iar în Grecia. În acest moment, restricțiile sunt destul de mari.

Dar asta este o veste bună, pentru că guvernul grecesc pregătește în acest fel terenul pentru o vacanță mai sigură în sezonul 2021. "Sezonul turistic din acest an va fi mai bun decât anul trecut", a declarat ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, într-o videoconferință cu mai mulți oficiali eleni. ''Acum este ocazia de a profita de imaginea bună pe care o are țara noastră în străinătate ... 2021 va fi mai bun decât anul trecut, deoarece vaccinările împotriva Covid-19 vor continua'', a mai spus ministrul elen.

 

Mai jos aveți câteva măsuri pe care guvernul este posibil să le implementeze odată cu începerea sezonului turistic:

1. Vaccinarea NU va fi obligatorie pentru intrarea în țară. Ministrul Haris Theocharis a explicat, într-un interviu pentru protothema.gr, că turiștii vaccinați anti-COVID-19 nu vor mai avea nevoie de testarea pentru depistarea SARS-CoV-2 și nu vor fi nici carantinați. În schimb, turiștii vaccinați anti COVID-19 care vor intra în Grecia în 2021 trebuie să prezinte certificatul care demonstrează vaccinarea, în format digital. Ministrul Turismului din Grecia spune că multe state din Europa vor aplica această măsură la graniță.

2. Se poate intra cu test COVID-19 negativ. ''Condiția obligatorie pentru ca cineva să călătorească în țara noastră și să rămână (n.r. - măsura nu este valabilă pentru străinii care tranzitează țara) va consta în fie un test molecular negativ, fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în țară poate prezenta un test negativ PCR", a spus Harry Theoharis. Turiștii care vor opta pentru test în loc de vaccin nu vor fi discriminați de catre hotelieri. Totuși, trebuie menționat că în ceea ce îi privește pe turiștii nevaccinați este posibil ca la frontieră să fie anumite controale. Totul va depinde de stadiul vaccinării în țara de origine și de evoluția bolii în respectivul stat. ”Estimez că având în mâinile noastre testele rapide, care sunt și ieftine, în combinație cu vaccinarea unui procent semnificativ din populație, instrumentele pe care țara noastră le va avea pentru controlul la frontieră vor fi mult mai largi și mult mai sigure” a spus ministrul.

 

Vă așteptăm să consultați ofertele noastre aici și vă urăm vacanță plăcută! 

 

Vezi si conditiile de intoarcere in Romania: 

https://www.vinevacanta.ro/blog/conditii-de-intoarcere-in-romania-2021/

 

Vezi site-ul oficial MAE: 

https://www.mae.ro/travel-conditions/3701

 

Lasa un comentariu