Dupa 15 Iunie se releaxeza conditiile de calatorie

 

 

În ce țări vom putea călători după 15 iunie, fără să mai stăm în izolare la întoarcere ?

Au inceput sa vina si vestile bune din partea Institutului National de Sanatate Publica! S-au anuntat o lista de tari in care se poate calatori, iar persoanele care vin din ţări cu un număr mic de cazuri noi de COVID-19 raportat la milionul de locuitori vor putea fi exceptate, din 15 iunie, de la a fi obligate sa stea in caranta sau izolăre la domiciliu.

 

A fost introdusă posibilitatea exceptării de la măsura izolării sau carantinării a persoanelor care se întorc din ţările exceptate de la această măsură. În baza unor criterii de evaluare recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi recomandate, de asemenea, de oficiile europene în acest sens, Institutul Naţional de Sănătate Publică va face o evaluare cu privire la riscurile de răspândire a infecţiilor cu coronavirus în mai multe ţări şi, în funcţie de rezultatul acestei evaluări, o parte dintre ţările care au un coeficient mai mic de cinci cazuri noi în medie în ultimele 14 zile la un milion de locuitori vor putea fi exceptate de la obligativitatea instituirii măsurii de carantină sau izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din aceste ţări”.

 

Avem deci cateva țări în care teoretic am putea călători fără restricții: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, dar si cateva in care restrictiile se mentin cum este Italia, Spania, Franța, Portugalia sau Marea Britanie.

Lasa un comentariu