2021 | Conditii de calatorie in Turcia

𝐀𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢𝐧 𝐓𝐮𝐫𝐜𝐢𝐚 iar vestile sunt cum nu se poate mai bune! 

  

Actualizare 01.06.2021:

Vesti excelente din Turcia! 

- De la 1 iunie 2021, la intrarea în Turcia, vor fi acceptate certificatele de vaccin și vor fi scutite de prezentarea testului sau scutite de la regula carantinei acele persoane care prezintă un certificat de vaccinare cu schema completă a vaccinării și pentru care au trecut 14 zile de la doza de rapel.

- Vor fi scutite de la regula carantinării acele persoane care prezintă rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia, sau cele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia (emis în limba engleză de o unitate medicală certificată din țara de domiciliu)

- Vor fi scutite de la carantină și persoanele care pot prezenta dovada faptului că au fost infectate cu Sars-cov-2 în ultimele 6 luni. Dovada infectării poate fi: rezultat pozitiv al unui test PCR sau adeverință emisă de instituții medicale de stat sau private certificate în țara de domiciliu, semnate și ștampilate, emise în limba engleză. Important: în vederea scutirii de la obligativitatea carantinării sau a prezentării testelor negative ori a certificatelor de vaccinare, turiștii străini trebuie să prezinte o dovadă conform căreia au trecut cel puțin 28 de zile de la vindecare.

- Copiii minori cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Minorii care au vârsta de peste 6 ani (inclusiv) trebuie să prezinte fie un test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării în Turcia, fie un test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore înaintea sosirii, chiar dacă sunt însoțiți de părinți care prezintă dovada vaccinării împotriva COVID-19.

- Minorii cu vârste între 12 și 18 ani care prezintă dovada vaccinării (minim 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) NU trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ Covid-19.

Incepand cu data de 15 martie 2021, persoanele care sosesc in Turcia, indiferent de modalitatea de transport, au obligatia sa completeze formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/, cu maxim 72 de ore inaintea imbarcarii, respectiv a intrarii in Turcia, pentru obtinerea codului HES, prin intermediul caruia, calatorii vor putea avea acces la transportul intern, la cazare, in restaurante sau magazine

Pasagerii care calatoresc in Turcia cu avionul sunt obligati sa completeze un formular localizator - PAX LOCATOR FORM

Pasagerilor care sosesc in Romania, din Turcia, li se impun regulile specifice listei din care face parte Turcia la momentul respectiv. 

Verifica si conditiile de intoarcere in Romania aici. 

 

Actualizare 15.03.2021:

Turcia anunta ca masurile drastice de intrare in tara vehiculate recent sunt false. Din contra, Turcia ne asteapta in acelasi mod primitor cu care ne-a obisnuit.

Oficialitatile anunta ca turistii nevaccinati vor putea intra fara probleme in tara. Nu se vor solicita pasapoarte de vaccinare.

De asemenea, acestia au anuntat ca asteapta turisti britanici si din alte tari in sezonul estival, precizand ca nu se va solicita dovada de vaccinare si, dupa 15 aprilie, se va stabili daca vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus.

In schimb, icepand cu data de 𝟏𝟓 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/ cu 𝐦𝐚𝐱𝐢𝐦 𝟕𝟐 𝐨𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞𝐚 𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐢𝐢. Formularul va fi prezentat la imbarcare in format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil).

Ulterior completarii formularului va fi emis 𝐜𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐇𝐄𝐒, in baza caruia calatorii vor putea avea acces la transportul intern si cazare. In situatia in care pasagerii nu au completat anterior calatoriei formularul sus-mentionat, acestia vor fi sprijiniti de catre reprezentantii companiei aeriene pentru completarea acestuia.

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.

Este necesara completarea formularului de intrare in Turcia pentru toate modalitatile de transport, rutier sau naval.

Pana la noi decizii ale autoritatilor turce, se pastreaza in continuare masura prezentarii unui test molecular tip PCR negativ pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Republica Turcia.

 

Vă asteptăm să consultați ofertele noastre aici și vă urăm vacanță placută!  

 

Vezi si conditiile de intoarcere in Romania: 

https://www.vinevacanta.ro/blog/conditii-de-intoarcere-in-romania-2021/ 

Vezi site-ul oficial MAE: 

https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

Lasa un comentariu