2021 | Conditii de intoarcere in Romania

In 2021 in functie de tara din care vin, românii nevaccinati trebuie sa faca test sau carantina la intrarea in Romania 

 

Actualizare 17.06.2021:  

Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, Italia, Croatia -> lista verde 

Actualizare 28.05.2021:  

Turcia pe lista galbena -> Bulgaria pe lista verde -> Grecia pe lista galbena  

Actualizare 21.05.2021:  

Turcia pe lista galbena -> Bulgaria pe lista verde -> Grecia pe lista galbena 

Cea mai noua versiune a listelor o puteti consulta aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19 

Incepand cu 21.05.2021 Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a modificat clasificarea statelor cu risc epidemiologic imparțind, prin Hotărârea nr.31, statele din care se intra in Romania în trei categorii corespunzator cu trei liste: rosie, galbena, verde

Diferențele se aplica turistilor nevaccinați, pentru ca cei vaccinați (cu ambele doze si cu 10 zile de la rapel) vor putea sa se intoarca in tara fără restricții !

Lista verde: La întoarcerea în țară dintr-un stat aflat pe lista verde, pasagerii sunt exceptați de la carantina și nu trebuie să prezinte test pentru infecția cu coronavirus.

Lista galbena: La întoarcerea în țară dintr-un stat aflat pe lista galbena, pasagerii nevaccinati pot prezenta un test negativ RT-PCR (facut cu maxim 72 ore in urma) pentru a se excepta de la masura carantinei pentru 14 zile.

Lista rosie: La întoarcerea în țară dintr-un stat aflat pe lista rosie, pasagerilor nevaccinati li se aplică măsura carantinei pentru 14 zile (indeferent daca au test sau nu).

Listele le puteti consulta aici, iar excepțiile pentru categoriile profesionale, precum și alte detalii, le puteți regăsi în textul Hotărârii: https://gov.ro/fisiere/pagini_fisiere/Hotarare_CNSU_nr__28__din_14_05_2021.pdf  

Vă așteptăm să consultați ofertele noastre de cazare in Romania aici și vă urăm vacanță plăcută! 

 

Lasa un comentariu