Conditii de siguranta pentru calatoria in Bulgaria

 

Din 15 iunie putem merge la mare in Bulgaria , dar cum se pregatesc ei sa ne astepte ? 

Ministerul Turismului din Bulgaria a publicat pe site-ul sau oficial masurile pe care vecinii nostri le-au implementat pentru hoteluri, restaurante si spatiile pentru activitati recreative, imediat dupa ridicarea starii de urgenta din 13.05.2020. Instructiunile au fost aprobate de catre ministrul de turism bulgar Nikolina Angelkova si de catre Ministerul Sanatatii. Documentul este bazat pe instructiuni ale Ministerului Sanatatii, in concordanta cu regulile trimise de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Centrul European de Prevenire si Control a Bolilor.

 

Masurile vizeaza unitatile de cazare, restaurantele si spatiile adiacente unde se practica activati recreative sau de sine statatoare, cu zone deschise cum ar fi terase si gradini:

  • Distantarea sociala de 1.5 m trebuie pastrata.
  • Dispenserele cu dezinfectanti trebuie sa fie instalate si accesibile atat oaspetilor cat si personalului, in diferite spatii, dar in particular la fiecare intrare in unitate, zona receptiei, ascensoare, intrarea in locatia unde se serveste cina, zonele in care se practica activitati recreative, intrarile la bai si zonele cu piscine exterioare.
  • Personalul este pregatit sa lucreze in conditii de siguranta pentru turisti; vor fi echipati cu echipamentele necesare de protectie.
  • Zona receptiei/Lobby – Panouri de Plexiglas montate la receptie, pentru a evita contactul direct dintre turisti si staff.
  • In lobby, zonele unde se afla mese trebuie sa aiba distanta de 1.5 m intre ele. Gruparea turistilor in lobby nu este permisa. Trebuie sa se mentina distantarea sociala la procedura de check in si check out. Utilizarea ascensoarelor trebuie sa se limiteze la un numar maxim de persoane.
  • Spatiile comune si zonele din ascensoare, lobby, camere si restaurante, cel mai des atinse, vor fi dezinfectate in mod regulat.
  • Curatenia in camera va fi efectuata in lipsa turistilor.

 

Serviciile de alimentatie

Este permisa servirea mesei pe bufet, doar daca mancarea este distribuita in spatele unui perete de sticla si este servita de catre un angajat echipat corespunzator cu masca si manusi. Autoservirea sau contactul direct al turistilor cu mancarea nu sunt permise.

Mesele din restaurant sau de pe terase trebuie sa fie aranjate astfel incat sa respecte spatiul de minimum 1.5 m intre ele si nu mai mult de 4 persoane/masa.

Mesele si scaunele trebuie sa fie curatate si dezinfectate dupa utilizarea de catre fiecare client.

 

Piscine, sporturi si programe de animatie

Echipamentele de la piscine, sezlonguri si umbrele vor fi aranjate astfel incat sa se respecte distantarea sociala, dezinfectarea dupa fiecare client este necesara.

Toate programele de animatie, pentru copii sau activitatile sportive vor fi efectuate conform masurilor de distantare sociala.

Stafful care lucreaza la piscine trebuie sa respecte regulile de siguranta si distantare sociala dintre turisti si sa puna la dispozitia acestora dispozitive de igienizare in zonele din jurul piscinelor.

Centrele spa si piscinele pot ramane deschide, cu masurile de siguranta si sanatate. Exploatarea centrelor spa si procedurile balneo raman la latitudinea managementului fiecarui hotel.

 

Trecerea frontierei

Turistii români trebuie sa completeze o declaratie la intrarea in Bulgaria referitoare la starea de sanatate, conform masurilor adoptate de Ministerul Sanatatii impotriva raspandirii Covid-19 (https://www.mae.ro/travel-conditions/3677).

Turistii si pasagerii pot intra in tara fara certificat medical, cum ar fi prezentarea testului negativ pentru Covid-19.

De asemenea, pentru a tranzita teritoriul Bulgariei, aveti nevoie de o declaratie pe propria raspundere care poate fi descarcata de pe urmatorul link: http://www.mae.ro/node/3677

Alte masuri

Plajele si zonele turistice sunt deschise.

Magazinele (altele in afara de farmacii si magazinele alimentare) sunt deschise.

Maxim 50% grad de ocupare in cazul spatiilor interioare (teatre, cinema, etc).

Unitatile de cazare/restaurantele/barurile si cafenelele/cluburile de noapte sunt deschise.

Muzeele si site-urile de patrimoniu sunt deschise.

Utilizarea mastilor este recomandata in spatiile inchise.

Utilizarea mastilor este obligatorie in farmacii si centre medicale, si, de asemenea, in transportul public.

Recomandarile respectarii igienei si distantarea sociala sunt obligatorii.

 

Ministerul Sanatatii poate schimba aceste reguli de mai sus, in functie de evolutia situatiei epidemice.

 

Lasa un comentariu