Covid 19 | Conditii de calatorie in Grecia

 
 

Vesti bune!

 

Incepand cu 15 iunie, putem calatori fara restrictii in Grecia!

 

Ne vom putea bucura in liniste de frumusetile grecesti atat de pe continent cat si de pe insule deoarece Grecia este considerata in acest moment una dintre cele mai sigure destinatii din Europa.

Se va putea calatori incepand cu 15 iunie atat cu masina, cat si cu autocarul, cu documente obisnuite si fara a fi nevoie sa intram in carantina la intoarcerea in tara.

In mod evident, cateva reguli vor fi obligatorii, dar toate masurile sunt luate avand in minte turistul! 😊 Masura distantarii sociale se va aplica in continuare si in vacantele mult asteptate; dar este o masura simpla si eficienta.

 

Cum putem intra in Grecia ? 

Din 15 iunie se poate intra in Grecia cu masina mica sau cu autocarul. Charterele cu avionul se asteapta sa inceapa de la 1 iulie.

 

Este nevoie de pasaport Covid-19 ?

Nu, se poate calatori in Grecia in mod normal.

Trebuie insa completat un formular de localizare al pasagerului care se gaseste pe urmatorul link: https://travel.gov.gr/#/.

Este recomandata completarea cu 48 ore inainte de plecare, astfel incat sa aveti timp sa primiti pe mail codul QR pe care trebuie sa-l aratati la vama. 

Iar pentru a tranzita teritoriul Bulgariei, aveti nevoie de o declaratie pe propria raspundere care poate fi descarcata de pe urmatorul link: http://www.mae.ro/node/3677

 

Cum o sa luam masa ?

In toate restaurantele (inclusiv cele care opereaza intr-un hotel), masurile sunt, de asemenea, rezonabile.
Este o limita de pana la 6 persoane la masa, care nu se aplica pentru o familiile cu copii.
In ceea ce priveste bufetul, vor exista doua optiuni pentru hoteluri: fie servirea va fi facuta de personalul hotelului, fie portiile vor fi deja pregatite in prealabil pentru fiecare client fara obligatia personalului de a servi.
Personalul din hoteluri, restaurante si taverne va fi de asemenea echipat si instruit (masti, distantare, dezinfectante, numar redus de clienti) corespunzator pentru a proteja turistii.

 

Putem merge la plaja ?

Ne bucuram de plaja ca intotdeauna, dar distantele trebuie pastrate: 2 m intre sezlonguri sau scaune, si 4 m intre umbrele. 

 

Suna bine? 😊
Pentru noi aceste vesti excelente sunt ca o gura de aer proaspat. Vom putea beneficia in sfarsit de vacanta mult asteptata, in siguranta!
Si pentru a completa setul de vesti bune, mai jos aveti o paleta variata de preturi reduse pentru taramul zeilor:
https://www.vinevacanta.ro/vacante/grecia/

 

Lasa un comentariu