Covid 19 | Conditii de calatorie in Turcia

 

Alte vesti excelente pentru calatori!

ne putem planifica din nou o vacanta pe coastele insorite ale Antaliei :)

Ministrul turc al transporturilor a declarat ca incepand cu data de 11.06.2020, Turcia isi deschide portile pentru cetatenii straini. Masura inchiderii frontierelor terestre, aeriene si maritime se ridica. Asadar, liber la vacante! :)

 

Una dintre cele mai importante aspecte ale calatoriei in Turcia este ridicarea obligativitatii efectuarii celor 14 zile de carantina la intrarea in Republia Turca. Deci, putem sa ne bucuram de mult asteptata noastra vacanta pe riviera turceasca fara teama carantinei.

Pentru a respecta siguranta si sanatatea tuturor turistilor, la intrarea in Republica Turca vor fi efectuate controale de sanatate tuturor cetatenilor turci si straini. Numai in cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate GRATUIT teste PCR, iar procedurile si masurile referitoare la acest proces vor fi stabilite si conduse de Ministerul Sanatatii in mod GRATUIT !

 „Rezultatele testelor care dureaza, in general 5-6 ore, vor da rezultate in 2-3 minute, iar acestea se vor efectua inainte de trecerea punctului de frontiera, respectiv a punctului de control pasapoarte. Datorita reducerii duratei pentru aflarea rezultatului, aglomerarea si timpul de asteptare din partea turistului vor fi reduse la minim posibil”, a declarat ministrul Mehmet Nuri Ersoy.

 

In continuare, mai jos va prezentam seria de masuri speciale luate de hotelierii turci pentru ca toti turistii sa se bucure de vacanta din plin, fara griji.

 

- Distanta intre mesele si scaunele din zonele comune din hoteluri si din restaurante a fost stabilita la 1,5 metri. Dar, de exemplu, atunci cand aceeasi familie sta la aceeasi masa, distanta va fi de 60 de cm.

 - Distanta dintre locurile comune din holurile hotelului,cozile din restaurante, precum si cele din aeroport, va fi pastrata la 1,5 metri. Aceeasi distanta va fi si intre sezlongurile de pe plaja.

 - In holurile hotelurilor se va trece la sistemul de racire a aerului proaspat din exterior. 

 - Se vor face inspectii pe trei canale diferite, in hoteluri si restaurante, si va exista un audit facut de catre stat o data pe luna. Companiile mari care ofera servicii hotelurilor vor verifica daca se aplica regulile, iar hotelurile vor fi obligate sa puna la vedere masurile luate.

- Fiecare oaspete al hotelului va putea scana si citi, cu ajutorul telefonului mobil, masurile luate de hotel impotriva virusului. Codul de bare va fi amplasat in spatiile publice ale hotelului, la vedere.

 - Sistemul „All Inclusive” ramane, doar prezentarea se schimba. 

Ministrul Ersoy a mai declarat: „Nu vom renunta la sistemul All Inclusive, vom modifica doar sistemul de servire".

Asadar, hotelierii turci nu renunta la sistemul All Inclusive, insa prezentarea si modul de servire se vor schimba. Oaspetii nu îsi vor mai putea lua singuri mancarea dar isi vor putea alege, in continuare, ceea ce isi doresc, servirea urmand sa fie facuta de cate un angajat al hotelului, aflat de partea opusa a bufetului si separat de un geam transparent.

 

Mai jos, puteti accesa cateva videoclipuri de prezentare cu masurile luate de cateva dintre hotelurile noastre preferate:

https://www.facebook.com/TitanicHotels/videos/3576473019049140/UzpfSTE3Mzc3ODAwNTk2ODcyODozMzAwNzkxNTA2NjAwNjgw/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

https://www.facebook.com/AliBeyHotelsandResorts/videos/1354579411408464/?v=1354579411408464

https://www.facebook.com/alvadonnahotels/videos/271380547312136/

 

 

Lasa un comentariu