Sejur in Costa Brava – obiective si plaje deosebite - charter avion din Craiova

Sejur in Costa Brava

 

Aflată în regiunea Catalonia, în nord-estul Spaniei, Costa Brava reprezintă o zonă cu adevărat multiculturală, aici amestecându-se specificul catalan și contextul spaniol, cu influențe de la vecinii francezi. Pe lângă plajele minunate și peisajele care îți taie răsuflarea, Costa Brava oferă turiștilor obiective turistice unice, atât naturale, cât și culturale. Zona oferă și experiențe gastronomice deosebite, pentru un sejur complet, care vă va lăsa amintiri minunate, de neuitat!

 

5 obiective turistice care merita vazute!

Orașul Barcelona

Aflat la limita sudică a Costei Brava, Barcelona este capitala regiunii Catalonia, al doilea cel mai populat oraș din Spania (după Madrid) și al cincilea cel mai populat din Uniunea Europeană. Recunoscută pentru minunile sale arhitecturale, Barcelona este celebră pentru biserica Sagrada Familia, patrimoniu UNESCO, operă emblematică a arhitectului Antoni Gaudí. Alături de Cartierul Gotic și de arhitectura modernistă, de inspirație Art Nouveau, operele lui Gaudí îi conferă un aer unic Barcelonei și fac din aceasta un oraș de neratat în întreaga Europă. Pe lângă artă și arhitectură, Barcelona este renumită și pentru zonele verzi, având 60 de parcuri municipale istorice, tematice, chiar și păduri. 

 

Costa Brava din Craiova Tenerife din Bucuresti Alte destinatii Spania

 

Orașul Girona

Aflat în zona nordică din Costa Brava, aproape de granița cu Franța, Girona are o istorie bogată, care a lăsat urme unice în cultura și arhitectura orașului. Locuit de iberici, romani, vizigoți și mauri, orașul are monumente din fiecare epocă. Catedrala, fortificațiile, Piața Independenței, reprezintă monumente emblematice ale Gironei. Orașul este unic datorită cartierului său evreiesc, cel mai bine păstrat din Europa. În anul 1492, comunitatea evreiască a părăsit complet orașul, iar cartierul a rămas intact și nelocuit, un obiectiv turistic ușor straniu dar în mod sigur de neratat.

Triunghiul Dali

Această denumire include trei puncte semnificative pentru viața și opera artistului suprarealist Salvador Dali. Teatrul-Muzeu Dali se află în orașul Figueres, unde este înmormântat artistul. Castelul Gala Dali din Pubol datează din secolul al unsprezecelea, iar artistul l-a cumpărat în anul 1969 pentru soția sa, Gala, care este înmormântată aici. În fine, casa de la Portlligat este locul în care Dali a trăit și a lucrat peste 50 de ani. Suprinde prin structura sa ca un labirint, cu pasaje ascunse, coridoare înguste și schimbări de nivel.

Fortificația medievală Vila Vella

Aflată în orașul Tossa del Mar, Vila Vella reprezintă singura așezare medievală încă existentă pe Costa Brava. Are ziduri fortificate, turnuri și bastioane, o biserică în stil romanic și una în stil gotic, precum și un spital medieval. Casa Guvernatorului adăpostește acum Muzeul Municipal, un obiectiv turistic care merită vizitat, pentru o imersiune completă în atmosfera și cultura zonei.

Empuriabrava

Supranumită uneori „Veneția Spaniei”, Empuriabrava are peste 40 de kilometri de canale navigabile și este unul dintre cele mai mari porturi rezidențiale din lume. Pe lângă farmecul rafinat al orașului, puteți vizita ruinele anticului Empuries, aflat în apropiere, sau parcul natural Aiguamolls de l’Emporda, care adăpostește peste 300 de specii de păsări. Empuriabrava este renumit și pentru aerodromul său care oferă o gamă largă de sporturi aeriene.

 

4 plaje care nu trebuie ratate!

Plaja Empuriabrava

După prezentarea orașului cu același nume, trebuie să vă recomandăm plaja Empuriabrava, cu steag albastru, cea mai largă de pe întreaga Costa Brava. Turiștii se bucură de toate facilitățile: nisipul este fin, apa este curată și cristalină, iar salvamarii veghează pentru siguranța tuturor. De asemenea, se pot practica sporturi nautice și există diverse restaurante și baruri pentru gustări sau cocktailuri.

Cala Culip

Aflată in zona de nord a coastei, în Cadaqués, regiunea Girona, plaja este ascunsă în golfurile micuțe ale Capului Creus. Cala Culip este mai puțin cunoscută, mai sălbatică și neaglomerată. Atracția principală este reprezentată de oportunitățile de sporturi marine, snorkelling și scufundări, pentru a vă delecta cu imagini subacvatice ale vieții marine neatinse și ale unor epave străvechi. O experiență de neratat, cu siguranță!

Plaja Aiguablava

Situată în apropierea orașului Girona, plaja Aiguablava este magică pentru turiști. Se numără printre plajele cu cel mai fin nisip din zonă, este înconjurată de stânci înverzite și are o atmosferă relaxantă. În zonă se pot găsi diverse restaurante cu specialități pescărești și, de asemenea, sunt disponibile pentru închiriere hidrobiciclete și kaiak, pentru copii și nu numai.

Cala Sant Francesc

Aflată la baza dealului St Juan, această plajă este liniștită și neaglomerată. Are peisaje absolut superbe și ape cristaline și liniștite. Se bucură de facilități bogate, cu baruri, terase și umbrele disponibile pentru închiriat. În apropierea sa se află orășelul Blanes, biserica Sant Francesc de Blanes, dar și grădina botanică Marimurtra, un alt obiectiv turistic de neratat!

 

 

3 minuni naturale care trebuie vizitate!

Grădina Botanică Marimurtra este printre cele mai frumoase grădini botanice din întreaga zonă a Mediteranei. Turiștii se pot delecta cu peste 4000 de specii de plante, multe dintre ele exotice, precum și cu câteva care sunt cu totul deosebite datorită vechimii sau a dimensiunilor lor. Grădina se află la înălțime, iar priveliștea panoramică asupra mării și a coastei vă taie răsuflarea!

Parcul Natural al zonei vulcanice Garrotxa Aflat în nordul coastei, zona vulcanică este în regiunea Girona, în apropierea munților Pirinei, nu chiar pe malul mării. Conține în jur de 40 de vulcani stinși, însă zona este activă din punct de vedere al cutremurelor. Puteți observa conuri vulcanice perfect conservate, iar zona reprezintă un obiectiv turistic perfect pentru orice anotimp. Bogăția de culori se schimbă pe parcursul anului, iar clima este blândă, cu temperaturi sub 30 de grade în lunile arzătoare de vară.

Insulele Medes, în număr de 7, mai mici și mai mari, formează un arhipelag în zona Girona. Fac parte din zonele naturale protejate datorită ecosistemului subacvatic bogat. O atracție specială pentru pasionații de scufundări, insulele prezintă o diversitate remarcabilă a florei și faunei subacvatice, dar și peșteri subacvatice bogate în coral roșu. Din punct de vedere geologic, insulele reprezintă o curiozitate: aflându-se la mai puțin de un kilometru de coastă, ele continuă masivul Montgri de pe mal, cunoscut și el pentru diversitatea ecosistemului său.

 

Gastronomie, vinuri, evenimente

Costa Brava este recunoscută pentru specialitățile sale gastronomice marine: hamsii de l’Escala, creveți din Palamos, sau calcani din Tossa de Mar, dar și pentru legumele și fructele din zonă. Platourile aperitiv cu caracatiță, midii, sardine, cod, somon și icre sunt foarte căutate și perfecte pentru atmosfera generală de vacanță mediteraneană. Paella este o altă specialitate care merită încercată, atât cea cu fructe de mare, cât și cea cu pui sau iepure. Supele spaniole sunt deosebite, celebrul gazpacho rece de roșii, dar și supa de migdale și supa de usturoi. La desert trebuie să nu ratați churro tradiționale „de la mama lor”: mini gogoși lunguiețe, crocante, cu ciocolată caldă.

În zonă se cultivă viță-de-vie de peste 2500 de ani, iar soiurile de vin sunt celebre în toată Europa. Tipurile tradiționale de vin roșu includ carignan și grenache, iar printre cele albe se numără macabeo și grenache blanc. Turiștii mai puțin pretențioși, dornici de ceva ușor și răcoritor, se pot delecta cu celebra sangria (vin cu suc de portocale și zahăr), sau cu tinto de verano (vin roșu cu limonadă). În Costa Brava se găsește vin pentru toate gusturile, rafinate și ușoare, precum și pentru toate buzunarele.

Turiștii care aleg să viziteze Costa Brava în lunile iulie și august au cele mai multe opțiuni culturale. În această perioadă se desfășoară festivaluri de muzică precum cel de muzică clasică din Torroella de Montgi, cel internațional de la castelul Peralada, festivalul de muzica jazz, pop, rock de la Cadaques, festivalul de chitară de la Girona, dar și festivalul Calonge, cel mai vechi din Costa Brava, cu o bogăție de genuri, de la muzică clasică până la flamenco, jazz, soul și folk.

Costa Brava din Craiova Tenerife din Bucuresti Alte destinatii Spania

 

 

Lasa un comentariu