Unde putem calatori in siguranta toamna aceasta?

 

Cu totii traversam o perioada dificila, imprevizibila si plina de necunoscute. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne privam de micile placeri ale vietii, atata timp cat o facem responsabil, respectand regulile impuse de autoritati. Calatoriile suntem convinsi ca se afla printre placerile cele mai mari ale fiecaruia dintre noi, astfel ca am facut o prima scurta lista cu cateva destinatii de care ne putem bucura in siguranta si responsabil:

 

 

DUBAI

Sejur Dubai FARA carantina la intoarcerea in Romania din 12 oct 2020!

Nu exista multe tari in care putem calatori fara carantina la intoarcere, dar Dubai este una dintre ele. Posibilitatea calatoririi pe aceasta destinatie vine cum nu se poate mai bine : lunile reci sosesc in Romania iar Dubai este printre cele mai insorite locuri in acest moment (peste 30 de grade Celsisu). Plajele de nisip, statiunile luxoase si parcurile tematice extinse sunt o perspectiva de calatorie primitoare, in special  in aceste zile ploioase si friguroase.

Pe langa perspectiva unei vacante insorite, ne mai putem relaxa stiind si ca Emiratele Arabe Unite au o rata de imbolnavire cu COVID-19 relativ scazuta in comparatie cu majoritatea centrelor urbane.

• Atentie: este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infectia cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore inainte de sosirea in Emiratele Arabe Unite, inclusiv de catre persoanele care tranziteaza acest stat. Rezultatul testului trebuie sa fie prezentat in format tiparit, in limba engleza. Autoritatile medicale de stat pot solicita reexaminarea calatorilor, daca considera necesar.

 

 

EGIPT

Egiptul ne intampina cu Nilul sau puternic si monumentele sale magnifice, desertul fascinant si delta luxurianta, cu trecutul sau indelungat si oamenii calzi si primitori, iubitori de povești.

De ce Egipt?

-Evolutia cazurilor de Covid 19 este pe un trend descendent, inca de la sfarsitul lunii iunie.

-Temperaturi ideale de plaja tot timpul anului (in jur de 30 de grade Celsius)

-Copiii sub 6 ani sunt scutiti de la efectuarea testului pentru Covid-19!

-Polita de asigurare care acopera cazuri Covid-19, necesara celor care doresc sa calatoreasca in Egipt, este deja inclusa in pachet!

Conditii calatorie: Incepand cu data de 1 septembrie, toti pasagerii curselor aeriene care intra in Republica Araba Egipt, prin orice aeroport, trebuie sa prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infectia COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore inainte de calatorie.

Copiii sub varsta de 6 ani sunt exceptati de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul pasaportului calatorului!

Certificatul emis in urma efectuarii testului pentru COVID-19 va fi acceptat DOAR daca indeplineste conditiile de mai jos:

• Contine data si ora efectuarii testului. (Atentie! Aceasta este data de la care se vor contoriza cele 72 de ore)

• Trebuie sa fie eliberat de un laborator acreditat si autorizat si sa contina stampila laboratorului. (Atentie! Certificatul nu trebuie sa prezinte urme de razuire, stergere sau adaugare)

• Sa fie indicat tipul probei recoltate pentru analiza

• Sa fie mentionat ca testul este unul de tip RT - PCR

 

TURCIA

Un tinut bogat istoric, cu o gastronomie de invidiat, peisaje superbe cu combinatii minunate de plaje, munti, arhitectura veche si orase imense si grandioase precum Istanbul. Daca aceasta scurta descriere nu este suficient de convingatoare, faptul ca putem calatori fara restrictii si fara test COVID-19 sigur va convinge.

La intrarea in Turcia vor fi efectuate controale de sanatate tuturor cetatenilor turci si straini. In cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sanatatii va dispune masurile necesare.

Asadar, calatoriile catre aceasta destinatie sunt mult simplificate iar cum toamna este blanda in aceasta zona cu temperaturi intre 15 si 20 de grade Celsius, ne asteptam la o serie de vacante minunate, numai bune sa ne scoata din aceasta vreme friguroasa si ploioasa.

 

BULGARIA

Vecinii nostri, ospitalieri ca de fiecare data, nu ne impun nicio restrictie de calatorie. Mai exact, nu exista interdictie in ceea ce priveste intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetatenii romani care sosesc din Romania. Nu exista obligativitatea efectuarii carantinei de 14 zile si nici obligativitatea prezentarii rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetatenii romani care sosesc din Romania. Mai mult, numarul cazurilor de COVID-19 de pe teritoriul bulgaresc este cu mult mai mic decat in Romania, deci riscul de infectare (atata timp cat respectam indicatiile autoritatilor) este mult mai scazut. Ofertele pentru aceasta destinatie sunt variate, de la circuite, la statiunile montane atat de cautate pe perioada iernii, pana la litoralul Marii Negre care poate fi vizitat si pe perioada toamnei. Va garantam ca va veti indragosti iremediabil de Castelul Reginei Maria din Balcic.

 

Asadar, nu renuntati dragi pasionati de calatorii, la micile placeri care ne infrumuseteaza viata. Ne putem bucura in continuare de tot ceea ce iubim, trebuie doar sa o facem responsabil.