Vacanta în Skiathos – recomandari pentru un sejur de vis!

Sejur în insula Skiathos – informatii si recomandari pentru un sejur de vis!

 

Insula Skiathos reprezintă o destinație foarte căutată, aflată „pe val” în această vară. Pentru a veni în ajutorul turiștilor care doresc să aleagă vacanța perfectă, vă prezentăm mai jos câteva atracții principale care nu trebuie ratate pe parcursul sejurului în Skiathos.

ü  Plajele insulei sunt acoperite cu nisip fin, iar intrarea în mare este lină. Dintre cele mai cunoscute, vă recomandăm:

-          Plaja Achladies, cu facilități pentru sporturi nautice și taverne tradiționale pentru a lua masa

-          Plaja Agia Paraskevi, cu nisip auriu și apă în nuanțe de turcoaz

-          Plaja Ambelakia, modernă, amenajată în 2009, cea mai nouă plajă a insulei

-          Plaja Kanapitsa, renumită pentru priveșiștea superbă, cu ape liniștite și o tavernă primitoare

-          Plaja Koukounaries, cea mai cunoscută plajă a insulei, cu nisip fin, auriu, ape de un albastru intens și mireasma pădurii de pin din apropiere

-          Plaja Lalaria, cu peisaje spectaculoase, accesibilă doar de pe mare, cu pietricele colorate

-      Plaja Megali Ammos, cea mai mare de pe insulă, aflată lângă orașul Skiathos

  

ü  Insula Skiathos este renumită pentru pădurile de pin care purifică aerul și oferă peisaje superbe. Pădurea Mandraki, una dintre cele trei păduri naturale de pin din întreaga Grecie, reprezintă o zonă unică, datorită solului natural nisipos pe care cresc pinii. O zonă perfectă pentru plimbări relaxante, pădurea Mandraki se află în nordul insulei, în apropierea plajei cu același nume.

 

Skiathos din Bucuresti Santorini din Bucuresti Alte destinatii Grecia

  

ü  Orașul Skiathos este foarte pitoresc, cu străzi înguste și pietruite, cu biserici maiestuoase. Priveliștea asupra mării este superbă și nu trebuie să ratați plimbarea în zona portului, în apropierea mării. Vă puteți bucura de atmosferă alegând o cafea și o gustare la una dintre terasele care împânzesc zona.

 

 ü  Panorama și priveliștea spectaculoasă care pot fi admirate de la mânăstirea Evanghelistria, aflată pe cel mai înalt deal de pe insulă, lângă izvoarele Agalianos. Pe lângă biserică, aici puteți vizita sala de mese, bucătăria, biblioteca și un muzeu cu vechi obiecte prețioase de cult.

   

ü  Hotelul Skiathos Palace este amplasat în golful Koukounarios, în apropierea plajei Maratha. Aceasta nu este foarte mare, dar este amplasată superb, chiar în pădurea de pin. Aici există beach bar și șezlonguri, iar priveliștea este spectaculoasă.

  

ü  Tavernele grecești, bucătăria tradițională, deserturile faimoase grecești, toate acestea reprezintă un motiv temeinic pentru a alege o vacanță în Skiathos. În oraș, pe plajă, la baza pădurilor de pin, peste tot puteți găsi câte o tavernă pitorească, un loc perfect pentru a vă relaxa, a admira priveliștea și a vă bucura de atmosfera de vacanță.

 

ü  Aeroportul din Skiathos reprezintă o atracție în sine. Pista pentru decolare și aterizare se află foarte aproape de șosea și de hoteluri, iar curioșii pot vedea aeronavele foarte clar. Avioanele survolează portul, orașul și plaja; dacă alegeți un hotel aflat în zonă, le puteți vedea de pe balconul camerei. Înainte de decolare, unii dintre piloți salută curioșii strânși în zonă pentru a admira aeronavele.

 

 ü  Nu trebuie să ratați excursiile maritime în jurul insulei Skiathos și spre insula Skopelos, considerată a fi cea mai verde insulă a Mării Egee. Cu 17 km lungime și 8 km lățime, micuța insulă Skopelos este plină de păduri de pini, platani, de livezi de măslini și pruni. Croazierele sunt disponibile din portul Skiathos și reprezintă o experiență unică pe apele pline de culoare ale Mării Egee.

 

 

 

 

 

 

Skiathos din Bucuresti Santorini din Bucuresti Alte destinatii Grecia

 

Lasa un comentariu