Jasná - Domeniu schiabil popular - fără aglomeraţie!

Jasná - cu domeniul schiabil apropiat unde au avut deja loc un campionat mondial de juniori, precum şi multe alte competiţii europene şi internaţionale FIS - vă oferă condiţii ideale pentru practica schiatului. Pentru copii domeniul schiabil pune la dispoziţie o grămadă: la MAXIland pe o suprafaţă de 4.000 m² cei mici pot face primele alunecări pe zăpadă. O vizită merită în orice caz muzeul Janko-Král´ din Liptovsky Mikulas, dedicat renumitului poet romantic.Pârtiile variate, panorama uluitoare şi farmecul deosebit - în acestă regiune există câte ceva pentru toate gusturile.

După o zi obositoare de schi este posibil să vă relaxaţi în afara pârtiilor in unul din barurile sau pub-urile tradiţionale la o bere sau încercând tăria locală sau specialităţile culinare slovace. În imediata apropiere se află un adevărat labirint subteran, din care fac parte "Cave of Freedom" şi "Ice Cave" - cele mai spectaculoase şi de asemenea cele accesibile publicului. Alte activităţi posibile includ printre altele zborul cu parapanta, snowbike, derdeluş şi schi fond în nocturnă.

Cu skipass-ul "Chopok" pasionaţilor de sporturi de iarna le stau la dispoziţie cca. 41 km de pârtii în domeniile schiabile Chopok North, Chopok South, Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica şi Starý Smokovec cu un total de 44 km de pârtii. Puteţi schia atât pe versantul nordic cât şi pe cel sudic al vârfului Chopok. În general, versantul nordic este dominat de coborâri largi şi în pădure, în timp ce cel sudic în jurul Srdiečko vă aşteaptă cu pârtii mai deschise şi constituie o provocare. Chopok este cu 2024 m al 2-lea vârf ca înălţime iar Jasna una dintre cele mai mari şi mai populare staţiuni de schi din Slovacia. Accesul din Liptovsky Mikulas este foarte uşor şi este situată în Valea Demanova, în Parcul National Tatra Mică şi dispune de terenuri foarte potrivite pentru schi alpin, de o pârtie cu nocturnă de 2,5 km lungime şi o de un Snow-Park cu half-pipe. Jasná este considerată ca cel mai important punct din Slovacia în ceea ce priveşte freeride, deoarece aici au loc în mod regulat competiţii în această disciplină. Pentru sezonul 2016/2017, domeniul schiabil a modificat o instalaţie pe un singur cablu, care vă transportă de la Krupová la Kosodrevina. Într-o gondolă se găsesc 15 locuri.

Cine doreşte să dedice ceva timp din vacanţa de iarnă schiului fond - va găsi în zona Centrului de Sporturi de Iarnă Jasná trasee foarte bune. Există 2 circuite, primul în Lúčky şi al doilea în Tri vody. Echipamentul îl puteţi închiria comod la faţa locului. În timp ce practicaţi disciplina nordică puteţi să vă bucuraţi de peisajele minunte, de linişte şi de panorama înzăpezită.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Wellnesshotel Chopok, Jasná (Tatra Mică), Slovacia

Verifica tarife si disponibilitate